Jaarbeurs door de ogen van... Mirthe Brummelman
Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Mirthe Brummelman (24) is Junior Operations Manager van het Agrifood team. Een internationaal team dat in meerdere landen de vakbeurzen VIV en Horti Agri Next (HAN) organiseert. In december 2023 kreeg ze de Jaarbeurs Gouden Tiara uitgereikt. Een onderscheiding voor jong aanstormend talent. Passie voor organiseren Mirthe studeerde International Hospitality Management aan de hogere hotelschool in Leeuwarden en volgde daar een minor Event Management. Evenementen organiseren is haar passie, en dan het liefst internationaal. Via een kennis kwam ze voor haar stage bij Jaarbeurs in het Agrifood team terecht. Een team dat haar omarmde en haar na tien maanden stage niet meer liet gaan. Inmiddels werkt Mirthe een half jaar met veel enthousiasme als Junior Operations Manager.
“Als Junior Operations Manager regel je alles wat aanwezig moet zijn om een beurs goed te draaien. Denk bijvoorbeeld aan de constructie van de stands, de bewegwijzering, de aanwezigheid van water, elektriciteit, catering en de toegangspasjes voor de exposanten.”
In november 2023 organiseerde het Agrifood team VIV MEA en HAN MEA in Abu Dhabi. VIV is het wereldwijde kwaliteitsevent voor de dierlijke eiwitindustrie waar professionals, die actief zijn in de productie van pluimveevlees, eieren, varkensvlees, vis en zuivel, elkaar ontmoeten. Gelijktijdig met VIV MEA werd een nieuw concept gelanceerd: Horti Agri Next (HAN) MEA 2023. Deze nieuwe beurs is gericht op professionals in de agrarische sector en laat nieuwe producten, innovaties en technologieën zien. Daarmee was de gehele voedselketen, zowel dierlijk als plantaardig, in Abu Dhabi vertegenwoordigd. Hiermee leverden de beurzen een belangrijke bijdrage aan de wereldwijde vraag naar productie van (dierlijk) voedsel. Positieve bijdrage door duurzame innovaties Op de vraag hoe ze het vindt om voor een vakbeurs te werken die gaat over de productie van (pluimvee)vlees en vis, terwijl in Nederland het aantal vegetariërs en veganisten toeneemt, antwoordt ze: “In Nederland en Europa zijn nog steeds heel veel mensen die vlees en vis eten. De vleesconsumptie in de hele wereld gaat nog steeds omhoog. Als die vraag er toch is, dan kunnen we in ieder geval proberen om die vleesproductie zo duurzaam en efficiënt mogelijk te laten plaatsvinden. Ik denk dat onze beurzen daaraan kunnen bijdragen door de nieuwste en meest duurzame innovaties te tonen.”