Overslaan naar content

Statement diversiteit & inclusie

Koninklijke Jaarbeurs streeft ernaar een diverse en inclusieve omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, waarin je gelooft, van wie je houdt en of misschien een beperking hebt; wij willen dat je je thuis voelt bij ons.  

Jaarbeurs organiseert en faciliteert een groot scala aan evenementen voor de meest uiteenlopende bezoekers. Van kampeerliefhebbers tot legofans, van artsen tot motormuizen, van onderwijzers tot musicalliefhebbers. Onze missie is om een plek te bieden waar je elkaar écht kunt ontmoeten. Een plek van en voor iedereen.  

Een gelijkwaardige werkomgeving 

Onze medewerkers maken Jaarbeurs uniek. We willen dat iedereen in onze organisatie kan schitteren en talenten kan benutten, ongeacht achtergrond, leeftijd, seksuele voorkeur, beperking of geslacht.  

 Binnen de organisatie…  

  • … doen we jaarlijks medewerker-onderzoeken om op behoeften in te kunnen spelen. 

  • … is er een werkgroep met medewerkers die samenwerken om de diversiteit en inclusie binnen Jaarbeurs te verbeteren. 

  • … is het mogelijk om 4 algemene Nederlandse feestdagen in te ruilen voor feestdagen in een eigen cultuur of geloofsovertuiging.  

  • … organiseren we brainstormsessies en open gesprekken met diverse thema’s in het kader van diversiteit en inclusie. 

  • … streven we naar een gelijke genderverdeling onder medewerkers en gelijke kansen op basis van talent.  

  • … streven we naar een open cultuur en stimuleren een goed gesprek binnen teams. 

Een toegankelijke locatie voor iedereen 

Onze locatie is er voor iedereen en daarom we werken eraan om onze locatie nog toegankelijker te maken voor alle bezoekers.  

Bij onze evenementenlocatie… 

  • … bieden wij met Sunflower Hidden Disabilities ondersteuning aan bezoekers met een niet-zichtbare beperking.  

  • … is aangesloten bij Green Events waarmee we onze locatie duurzamer, toegankelijker, meer divers en inclusiever maken. 

  • … werken we regelmatig studenten van Academie Spelderholt, waarvan jongeren met een beperking regelmatig in onze horeca werken en bezoekers koffie kunnen bestellen door middel van gebarentaal bij de Signed Language Bar.  

Blik op de toekomst 

We zijn nog niet waar we willen zijn en daarom blijven we onze locatie en organisatie onder de loep nemen om te kijken waar we ons beleid en initiatieven op toegankelijkheid, diversiteit en inclusie aan te scherpen en te verbeteren. Samen met onze organisatoren, bezoekers, exposanten, partners en collega’s willen we de mooiste en bijzondere ontmoetingen creëren voor iedereen. Heb jij suggesties of ideeën? Stuur dan een mail naar info@jaarbeurs.nl.