Overslaan naar content

"Nauw samenwerken met gezellige collega’s die oprecht naar je luisteren"

Jesper Kalkhoven Stagiair IT Servicedesk

Stagelopen in de Wereld van Jaarbeurs; hoe is dat eigenlijk? Jesper Vertelt

Ik ben Jesper Kalkhoven, stagiair op de IT afdeling bij de Servicedesk. Ik volg momenteel de opleiding IT Expert System & Devices niveau 4 en zit in mijn tweede jaar. Dit is het jaar waarin je je gaat specialiseren in een bepaalde richting zoals Cyber Security of Cloud engineer. Ik heb persoonlijk gekozen om me te specialiseren in Cyber Security.

Servicedesk is de uitstekende eerste stap om de IT-wereld in te duiken. Het is een dynamische omgeving waar allerlei verschillende vragen en problemen langskomen. Je krijgt hierdoor veel verantwoordelijkheden vanuit verschillende afdelingen. Dat maakt het voor mij dus echt een leuke en uitdagende stage.

Waarom ik specifiek voor Jaarbeurs heb gekozen? Nou, ik heb op meerdere plekken gesolliciteerd maar Jaarbeurs reageerde erg snel en liet daardoor al gelijk een goede eerste indruk achter. Bovendien is Jaarbeurs erg centraal gelegen en dus erg makkelijk te bereiken. Ik wilde graag mijn eerste praktijkervaring in een groot bedrijf op doen, dat leek mij goed georganiseerd en uitdagend!

Niks bleek minder waar, ik heb hier bij Jaarbeurs namelijk ontzettend veel geleerd. Ik heb geleerd om zelfstandig taken op te pakken en waar nodig hulp te vragen, maar ook werd ik in het diepe gegooid en moest ik zelf dingen uitzoeken. Dit heeft mijn leerproces enorm versnelt. Daarnaast heb ik kennis mogen maken met verschillende systemen zoals TOPdesk, Azure Admin Center en Exchange Server. Ten slotte heb ik geleerd om collega’s ter plekke te ondersteunen, waardoor ik mijn probleemoplossende vaardigheden steeds verder heb kunnen ontwikkelen.

Ik zou Jaarbeurs zeker aanraden aan andere stagiaires. Een stage bij de Servicedesk van Jaarbeurs is erg leerzaam, je bent niet alleen Servicedesk medewerker maar ook betrokken bij andere afdelingen binnen IT zoals systeembeheer, applicatiebeheer en cybersecurity.

Het allerleukste aan het werken bij Jaarbeurs vind ik het nauw samenwerken met gezellige collega’s die oprecht naar je luisteren. Er heerst hier geen sterke hiërarchie en dat vind ik erg fijn. Bovendien kan je als werknemer van Jaarbeurs gratis onze eigen beurzen bezoeken, wat een leuke extra is. En niet te vergeten het prachtige uitzicht op Utrecht vanaf het Beatrixgebouw, dat is echt een bonus.