Overslaan naar content

"De sfeer is hier altijd goed en er wordt veel georganiseerd voor de werknemers"

Laïs ter Wal Stagiaire People & Sustainability (HR)

Ik ben Laïs ter Wal, studente aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden en op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerstage van 10 maanden op de afdeling People & Sustainability. Hierbij werk ik 4 dagen per week mee op de afdeling en ben ik 1 dag per week druk met mijn afstudeeropdracht.

Tijdens mijn stage hou ik me vooral bezig met personeelsadministratie en alles wat daarbij komt kijken; van het verwelkomen van nieuwe collega’s tot het ondersteunen van dagelijkse HR-activiteiten. Hierbij ben ik, samen met de rest van ons team, het aanspreekpunt voor de medewerkers als er iets is, zowel via de mail als in persoonlijke ontmoetingen. Daarnaast mag ik me bezig houden met mijn eigen kleinere projecten.

Jaarbeurs is een grote evenementenlocatie en iedereen in Nederland kent het wel, het leek mij daarom heel erg leerzaam en uitdagend om hier stage te komen lopen. Door mijn achtergrond in de Horeca ben ik erachter gekomen dat ik het omgaan met mensen heel erg leuk vind maar dat ik zelf niet op de vloer in de horeca zou willen werken, vandaar de keuze voor een stage op het gebied van HRM. Wel vond ik het belangrijk om te werken bij een bedrijf waarin gastvrijheid een grote rol speelt. En dit is zeker het geval bij Jaarbeurs! Ik werk nu op de HR afdeling en ben vooral veel in contact met de medewerkers maar vind het ook erg leuk om mee te krijgen hoe het hier gaat rondom de beurzen en andere evenementen.

Dit is mijn eerste en enige stage vanuit mijn opleiding en dat maakt deze stage dus extra leerzaam voor mij. Ik leer hier natuurlijk allerlei nieuwe dingen op HR gebied, maar ook zijn mijn communicatievaardigheden al erg verbeterd. Daarnaast heb ik geleerd om probleemoplossend te denken, er worden namelijk dagelijks erg veel vragen gesteld en op een aantal van deze vragen is soms ook direct een antwoord nodig. Prioriteiten stellen is ook cruciaal gebleken; een planning met prioriteiten helpt echt op drukke dagen waarop je niet alles kunt afronden.

Het allerleukste aan werken bij Jaarbeurs vind ik het contact met de verschillende collega’s. De sfeer is hier altijd goed en er wordt veel georganiseerd voor de werknemers. Zo wordt er elke maand een pub feest georganiseerd door verschillende afdelingen, dit is erg gezellig en je leert daardoor goed de verschillende collega’s kennen. Ook werd ik van begin af aan al heel goed ontvangen door mijn team en voel ik mij daarom elke dag weer erg welkom. Er kan hier niet vaak genoeg benadrukt worden dat ook jouw mening erg belangrijk is en dat je als stagiaire ook echt een toevoeging bent voor de organisatie. Je krijgt echt de kans om te groeien als professional en als persoon en daarom zou ik Jaarbeurs zeker aanraden aan andere stagiaires!