Overslaan naar content

"De wereld van beurzen heeft mijn hart gestolen"

Rachel Jankowsky Beursmanager

Jaarbeurs door de ogen van... Rachel Jankowsky

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Rachel Jankowsky is beursmanager MOTORbeurs Utrecht en Kampeer & Caravan Jaarbeurs en is financieel en commercieel eindverantwoordelijk voor beide beurzen. We stappen achter op de motor bij Rachel en ze vertelt hoe ze van haar passie haar werk heeft gemaakt.

Bij de 32-jarige Rachel uit Amersfoort stroomt de motorolie door haar aderen. Zij heeft een grote passie voor motoren en noemt zichzelf een adrenaline junkie. Een paar jaar geleden heeft ze haar motorrijbewijs gehaald. Toen ze begin twintig was heeft ze modellenwerk gedaan en stond ze met vlaggen in haar handen op de grid bij onder andere de MotoGP. Een kippenvelmoment en op slag verliefd op de motorsport. Skydiven, duiken met haaien en motorrijden zijn slechts enkele activiteiten die haar hart sneller laten kloppen. Als beursmanager van onder andere MOTORbeurs Utrecht zit Rachel helemaal op haar plek bij Jaarbeurs. De eerste tussenstop Haar motorreis begon in Utrecht waar ze International Business studeerde. De volgende stop was in het Duitse Keulen waar ze haar eerste baan vond bij de Nederlandse dochteronderneming van Kölnmesse, waar ze verantwoordelijk was voor de sales voor de Nederlandse markt voor diverse internationale beurstitels waaronder Intermot - de grootste motorbeurs in Duitsland. Haar volgende tussenstop maakte ze bij Hypsos, de stand- en interieurbouwer. “De wereld van beurzen heeft mijn hart gestolen.” Het was dan ook geen verrassing dat ze met haar ervaring en passie voor beurzen en congressen een paar jaar geleden is gestart bij Jaarbeurs. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs was de allereerste consumentenbeurs in Nederland die weer plaatsvond na een lange periode van lockdowns door de coronapandemie. Een beurs met spannende en gave uitdagingen waar uiteraard veel pers bij kwam kijken. “Ik ben zelf niet de grootste kampeerder, maar de dynamische wereld van de kampeer- en caravanindustrie ligt me erg goed.”

"Wat ik gaaf vind is dat we een heel jaar bezig zijn om onze ideeën tot leven te zien komen"

Van knikkerbaan tot Fire Arena MOTORbeurs Utrecht 2024 was een editie volop beleving. “We hebben een 180 graden ommezwaai gemaakt in vergelijking met de vorige editie waarin we veel uitdagingen hadden. Het was een bruisende editie vol show en spektakel.” Dit jaar was een unicum. Bijna alle importeurs van gerenommeerde motormerken waren voltallig aanwezig op MOTORbeurs Utrecht. Met deze collectieve samenwerking bundelden de importeurs hun krachten. "En het mooie is dat wij positieve terugkoppeling hebben gekregen van zowel bezoekers als exposanten." Rachel vertelt hoe alle ideeën van het team tot leven komen tijdens de beurs. “Het begon ooit als grap van een aantal teamleden: laten we een knikkerbaan bouwen. In de motorsport heb je trial rijders en het leek ons fantastisch om een stellage neer te zetten waar coureurs als een soort knikkers van de stellage af konden rijden. Deze grap is werkelijkheid geworden met de Fire Arena.” Het MOTORbeurs Utrecht team is jong, creatief en heel enthousiast en dat was dan ook te zien op de beursvloer. "Het was keihard werken en ik ben trots op het team dat wij in een jaar tijd heel veel voor elkaar hebben gekregen", vertelt Rachel. Als beursmanager bij Jaarbeurs is ze gedreven om haar visie tot leven te zien komen. "Wat ik zo leuk vind aan het werken bij Jaarbeurs is de vrijheid die we krijgen nadat het conceptplan is overgedragen om het project tot uitvoering te brengen”, voegt ze enthousiast toe. Mensen verbinden Motorrijden verbindt mensen op een unieke manier. Dit gevoel van verbondenheid was tastbaar tijdens MOTORbeurs Utrecht, waar bijna 90.000 enthousiaste motorliefhebbers samenkwamen. Als beursmanager speelde Rachel met haar team een cruciale rol in het creëren van deze atmosfeer van saamhorigheid. "Motorrijden verbindt. Die verbondenheid heb ik echt gevoeld gedurende de vier dagen. Ik verheug me op de editie van volgend jaar!”

Vacatures Sales

Filters

5 vacatures