Overslaan naar content

"Mijn acties bepalen hoe generaties na mij leven"

Michel Sturkenboom Souschef

Sous chef
Sous chef

Jaarbeurs door de ogen van... Michel Sturkenboom

Als souschef werkt Michel Sturkenboom in de keukens van Jaarbeurs, inmiddels al ruim 17 jaar. De ene avond verzorgt hij het eten voor het musicaldiner, de volgende dag kookt hij luxe voor een klein gezelschap of bakt hij patat op een houseparty. Samen met zijn team bedenkt hij de gerechten, werkt deze uit en zorgt dat het team kan draaien. Eind 2022 ontvangt hij voor zijn tomeloze inzet, betrokkenheid, creativiteit en loyaliteit de Jaarbeursprijs ‘Gouden Kroon’. “Ik was overrompeld”, vertelt hij. “Tijdens het verzorgen van de kerstborrel voor collega’s werd ik onverwacht uit de keuken gehaald. Het was leuk om in het zonnetje gezet te worden, maar je doet het nooit helemaal alleen. Deze prijs heb ik ook te danken aan mijn collega’s.”

"We kijken nu anders naar wat we met producten, kruiden en specerijen kunnen, zonder in te boeten op smaak en kwaliteit. Sterker nog, ik ben daardoor ook thuis vaker vegetarisch gaan koken.”

Souschef

Splinternieuw Michel en zijn team kunnen in 2022 eindelijk weer doen waar ze goed in zijn: voor gasten zorgen. “We zijn twee jaar dicht geweest. Toen we weer opengingen waren we eigenlijk een splinternieuw bedrijf. Het was in het begin soms weer wennen, maar inmiddels draait alles weer gesmeerd.” De gewenning zat voor een deel ook in de grotere aandacht voor duurzaamheid in de keukens van Jaarbeurs. “Ik ben me er nog meer van bewust dat mijn acties medebepalend zijn voor hoe de generaties na mij kunnen leven”, vertelt Michel. “Daarom is het goed dat wij dit doen. Zo proberen we zo weinig mogelijk weg te gooien en maken we soep van overgebleven groente. We bestellen preciezer wat we daadwerkelijk nodig hebben en gebruiken meer plantaardige producten in een assortiment dat al grotendeels vegetarisch is. Maar het zit ook in andere dingen, zoals het licht uitdoen als we niet in een ruimte zijn.”

De duurzame ontwikkeling daagt Michel en zijn team elke dag opnieuw uit. Favoriete gerechtjes? Bijvoorbeeld een courgettepannenkoekje met antiboise van tomaat. Of rendang van spitskool. “Heerlijk! We kijken nu anders naar wat we met producten, kruiden en specerijen kunnen, zonder in te boeten op smaak en kwaliteit. Sterker nog, ik ben daardoor ook thuis vaker vegetarisch gaan koken.”

Vacatures Hospitality & Event Services

Filters

5 vacatures
(Eerste) medewerker bediening Pleyn
Op locatie
HospitalityBijbaan
Bedrijfsleider Pleyn
Op locatie
HospitalityBaan
Sous Chef
Op locatie
HospitalityBaan
Supervisor restaurant Speys
Op locatie
HospitalityBaan
Zelfstandig Werkend Kok
Op locatie
HospitalityBaan