Overslaan naar content

Meewerkstage HR

Bij Jaarbeurs draait het om waardevolle ontmoetingen, zowel offline op de vele events als online op onze digitale platformen. Onze kernwaarden zijn vriendelijk, duurzaam en vernieuwend. Wij geloven in de kracht van echte aandacht. We doen het voor de succesvolle deals, knappe ideeën, knetterende energie en blije mensen. We willen blijven groeien. En daar kom jij in beeld.

Voor de afdeling HR zijn wij vanaf september 2024 op zoek naar een enthousiaste meewerk stagiair(e) die ons team komt versterken. Je bent een tweede- of derdejaars HRM-student en bent minimaal 5 maanden beschikbaar. Jouw nieuwe omgeving Als HR Stagiair(e) ben je onderdeel van het kleine, gezellige en hechte People & Sustainability Team. Het vaste team bestaat uit een Chief People & Sustainability Officer, twee HR Business Partners, een Recruiter, een Adviseur People & Sustainability en een HR Specialist.

De afdeling People & Sustainability richt zich in de basis op een aantal thema’s: Talent Development, Performance & Reward, Recruitment, Duurzaamheid, Vitaliteit, Diversitieit en Inclusiviteit. We zijn daarnaast druk bezig om de volgende stap te zetten in onder andere: duurzame inzetbaarheid, diversiteitsbeleid en employer branding. We werken hard, houden elkaar scherp en zijn een team. Jouw stage We bieden je een uitdagende stage, waarbij alle aspecten van HR aan bod kunnen komen. Je wordt betrokken bij onder andere administratieve taken, de in- , door- en uitstroom, en ontwikkeling van mens en organisatie. People & Sustainability heeft in 2024 een drukke agenda, gericht op de genoemde HR thema’s, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en creativiteit. Tijdens jouw stage krijg je dan ook volop de gelegenheid om relevante ervaring op te doen binnen deze afdeling van Jaarbeurs. Daarnaast krijg je de kans om aan te sluiten bij diverse projecten die aansluiten op de thema’s waar wij ons mee bezig houden.

Wij zoeken twee stagiaires voor onze afdeling. Jij en jouw mede stagiair(e) zullen allebei meewerken aan de HR thema's en werkzaamheden waar een deel van onze afdeling zich op focust. Daarnaast zullen jij en jouw mede stagiair(e) een specialisatie kiezen waar jullie je een deel van de week op zullen focussen. Dit kan "Recruitment" zijn onder begeleiding van onze Recruiter of "Duurzaamheid" onder begeleiding van de Adviseur People & Sustainability. Hieronder vind je meer informatie per specialisatie. Duurzaamheid Bij de afdeling People & Sustainability helpen we de Jaarbeurs naar een (nog) duurzamere toekomst. We creëren voor onze medewerkers een steeds duurzamere omgeving met bijvoorbeeld diversiteits- en vitaliteitsprogramma’s. Ook op onze evenementen en bij onze locaties ontwikkelen we initiatieven om te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan afval scheiden, het gebruik van duurzame materialen en vegetarisch voedselaanbod. Tijdens je stage werk je mee aan diverse projecten. Je ondersteunt bijvoorbeeld bij het inrichten van de duurzaamheidsrapportage en je helpt bij het organiseren van activiteiten voor medewerkers. Ook help je bij het opzetten van acties voor goede doelen, zoals het Prinses Máxima Centrum, Helen Dowling Instituut en Trees for All. Een bijzondere stage waar je echt impact maakt! Recruitment Jij bent de spil in diverse wervings- en selectieactiviteiten, van het opstellen van pakkende vacatureteksten tot het ondersteunen van de recruiter. Grijp de kans om jouw creativiteit te laten sprankelen in (toekomstige) recruitmentprojecten. Jij zal (deels) verantwoordelijk zijn voor het vervullen van een aantal vacatures binnen jouw focusgebied. Denk hierbij aan afdelingen zoals Hospitality, Sales, Eventmanagement of IT. De eerste stap hiervan is het schrijven en plaatsen van vacatureteksten. Daarna ga je de binnenkomende sollicitaties verwerken en monitoren binnen het gebruikte ATS systeem (Recruitee). Hierbij heb je nauw contact met de recruiter en diverse business managers. Als laatste zul je diverse rapportages beheren en verwerken en krijg je erg veel ruimte van ons om creatief mee te denken in recruitmentprojecten. Wat breng jij mee

 • HBO-studie in de richting van HRM

 • Je bent minimaal 5 maanden beschikbaar

 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar

 • Je ziet het als een uitdaging om zelfstandig projecten op te pakken

 • Je bent accuraat en nauwkeurig

 • Je vindt het leuk om in de volle breedte te worden ingezet en van alle HR-facetten wat mee te krijgen

 • Je houdt van aanpakken en bent communicatief vaardig

 • Je bent enthousiast en gedreven

Periode De stageperiode loopt in ieder geval van september 2024 tot en met februari 2025. In overleg is een andere start/of einddatum ook mogelijk. Wat krijg je van ons Plezier in je stage en je persoonlijke ontwikkeling vind je belangrijk. Wij ook! Vandaar dat je van ons alle ruimte krijgt om jouw ambities waar te maken en te groeien in je vak. Je doet dat in een team van betrokken collega’s, met een informele werksfeer, vers fruit op de werkvloer, gezellige borrels en leuke activiteiten. Bij Jaarbeurs werk je op een centrale toplocatie, naast station Utrecht Centraal. Jij krijgt van ons:

 • Een stagevergoeding van € 450,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week)

 • Kennismaking met vele facetten van een grote organisatie

 • Een omgeving met veel dynamiek en leermogelijkheden

 • Een stage waarin je échte werkervaring op doet in het veld

 • Afhankelijk van jouw afdeling en werkzaamheden krijg je een laptop en/of smartphone

 • Gratis toegang tot al onze eigen evenementen & beurzen

 • Deelname aan de Jaarbeurs Summer- en Winterschool

 • Veel activiteiten om jouw collega's beter te leren kennen waaronder 1x per maand een borrel, een zomer BBQ een kerstfeest en nog veel meer

Solliciteren? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief op naar hrm@jaarbeurs.nl. Wil je eerst meer weten over de stage? Neem dan contact op met Hong Jansen (HR Specialist) via hong.jansen@jaarbeurs.nl.